Elämyksen Taian Jokamiesretket ovat tarkoitettu yksityisille henkilöille, perheille ja uusia kokemuksia etsiville. 

Jokamiesretket ovat edullisia ja elämyksellisiä retkiä ja helppotasoisia, joten ne sopivat henkilöille joilla ei ole aikaisempaa kokemusta lajista. Retkien hinta vaihtelee 30€-40€ välillä. Opastus suomeksi. Kaikkiin Jokamiesretkiin sisältyy kaikki aktiviteettiin tarvittavat välineet ja varusteet. Retkille ilmoittaudutaan aina sähköpostilla etukäteen, näin saat myös lisäohjeet retkelle valmistautumiseen.

Jokamiesmelonta-retket

Kesäisin järjestämme Jokamiesmelontaretkiä Mustijoella tukikohtana Sarvikota. Menopeleinä toimivat inkkari- eli avokanootit. Opas ohjeistaa melontatekniikan ja turvallisuusasiat sekä retken aikana kertoo Mustijoen luonnosta ja historiasta aina viikinkiajoista lähtien. Retken päätteeksi sytytetään Sarvikodan nuotio ja opas keittelee aidot nokipannukahvit ja jokainen saa paistella lettuja nuotiolla.

Kesän aikana järjestämme noin 20-30 retkeä, joista osa on teemallisia, kuten helluntain Sinkkumelonta ja loppukaudesta Kuutamomelontaretki.

Melontamatkan pituus on noin 3,5km ja kestoltaan retki on yhteensä kolme tuntia. Yli nelivuotiaat lapset ovat myös tervetulleita retkelle.

Oppaana toimii melontaohjaaja.

Jokamieslumi-kenkäretket

Talvisin lumikenkäilemme Sarvikodan lähimetsissä tai järjestämme Tuusulanjärven ympäristössä kulttuurilumikenkäilyjä.

Kulttuurilumikenkäilyn lähtöpaikka on Hotelli Krapi Tuusulassa ja retken kohokohta on ”Pikku-Kolin” eli Sarvikallion valloitus. Höysteeksi opas kertoo tarinoita Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä eli Jean Sibeliuksen, Eero Järnefeltin, Juhani Ahon, ja Pekka Halosen edesottamuksia ja näemmekin monta kultturikohdetta retken aikana. Lopuksi kahvitellaan nuotion ääressä.

Sarvikodan Jokamieslumikenkäretket johdattavat eläinmaailman talvisten selviytymistarinoiden äärelle. Kuka nukkuu, kuka horrostaa, mikä eläin jopa kutistaa luunsa vähentääkseen kulutusta? Retki suuntautuu hirvien ja peurojen talvehtimisalueille ja saatamme nähdä hirvien makuupaikkoja ja syömäjälkiä. Onko tässä emo tarjonnut vasalleen meheviä silmuja, aiheuttaen ehkä harmaita hiuksia metsänomistajalle.

Oppaana toimii lumikenkäohjaaja.

Jokamiehen villiyrttiretki

Kevät tuo tullessaan ihanat luonnonantimet, jotka kannattaa hyödyntää niiden ravintoarvon, mutta myös oman keittiösi virkistykseksi vai vaihteluksi. Kuitenkin syötäväksi kerättävät kasvit tulee tunnistaa varmuudella, sillä Suomen luonnosta löytyy myös myrkyllisiä ja jopa tappavan myrkyllisiä kasveja.

Lähde siis oppaan mukaan oppimaan uutta, kertaamaan vanhaa ja saamaan uusia ideoita miten teet keittiöstäsi villimmän! Paikkana toimii Sarvikota Mäntsälän Hirvihaarassa.