Melontaretki voi olla lähtölaukaisu harrastukselle, jonka avulla pääsee nauttimaan luonnosta ja eläimistä aivan läheltä, samalla saaden kokonaisvaltaista liikuntaa.

Mustijoen erämelontasafari

Tässä ohjelmassa pääsee melonnan ytimeen. Melontareitti kulkee Mustijoella noin 10 kilometrin matkan. Mustijoki on tyypillinen Uusmaalainen joki, joka virtaa peltojen ja metsäosuuksien läpi. Joki mutkittelee melontaosuudella, joten joka mutkan jälkeen avautuu uusi näkymä. Pitkiä pätkiä erämaista tunnelmaa, sillä rakennuksia ei osuudella ole vieri vieressä. Maatalouselämää voi nähdä yllättävänkin läheltä, sillä saattaapa olla mullikat juomassa joen rannassa. Mustijoki on myös turvallinen valinta ensikertalaiselle, sillä kevättulvien jälkeen joki on rauhallinen melottava, syvyydeltään matalahko ja rannat turvallisuuden tuntua tuoden lähellä. Jokeen ei muodostu aallokkoa, kuten meressä tai isoilla järvillä. Opas kertoo matkan aikana alueesta, historiasta sekä luonnosta. Ohjelmaan voidaan liittää evästely- ja kahvitteluhetki. Retken voi päättää Mäntsälän Hiihtokeskukselle tai Hirvihaaran kartanolle. Kysy mahdollisuutta saunomiseen päätepisteessä.

Retki aloitetaan Mäntsälän Vanhalta Soukkiontieltä, noin 4 km Hanko-Hyvinkääntieltä pohjoiseen. Tie on perille asti päällystetty.

Jokimelontaretki

Leppoisa melontaretki nokipannukahveineen. Retken pituus ja aika muunneltavissa. Paikkana Mustijoki tai Porvoonjoki. Porvoonjoen melonta voidaan aloittaa Strömsbergin padolta ja jatkaa aina Porvoon vanhaan kaupunkiin asti.

Melontaa ja lintujen tiirailua Tuusulanjärvellä

Tuusulanjärven runsas linnusto kutsuu kiikaroimaan -ja melomalla pääsee luonnollisesti lähelle retken päätähtiä. Retken aikana voi kuulla satakielen moninaista laulua, nähdä veikeän lapasotkan, ylvään mestarisukeltajan kuikan tai ehkäpä jopa kalasääksipariskunnan ruuanhakupuuhissa. Matkaan lähdetään intiaanikanootein melontaohjaajan johdolla. Melonnan aikana opas kertoo alueen historiasta, kulttuurista ja luonnosta. Suuntaamme järven eteläpäähän, jossa rantaudumme ja kapuamme lintutorniin. Apuna tiirailussa ovat kiikarit ja kaukoputket.

Järvi- tai merimelontaretki

Sopii vaikkapa kokouspäivän päätteeksi. Soveltuu Sälinkään kartanossa, Kuntokallion tai Holman kurssikeskuksessa tai Hotelli Nuuksiossa kokousta pitäville ryhmille. Siirry tapahtumapaikkoihin.

Suositeltava ryhmäkoko 1-16 (kysy tarjousta isommalle ryhmälle). Vauhti retkellä on leppoisa. Muut vaatimukset: uimataito toivottavaa intiaanikanootissa ja välttämätön kajakkimelonnassa.

Mustijoen yksityiset melontaretket 2019

Yksityisille henkilöille tarkoitetut Jokamiesmelontaretket ovat oiva tapa tutustua melontaharrastukseen turvallisesti lempeällä Mustijoella. Näe luonto hieman eri näkövinkkelistä ja nauti tunnelmasta ja nuotioherkuista.

Ohjelmaan kuuluu melontaretken lisäksi nokipannukahvit ja -teet sekä nuotiolettujen paistoa. Melontaosuus on pituudeltaan noin 3,5 kilometriä kapealla ja kurvikkaalla Mustijoella. Mielenkiintoa retkeen tuovat oppaan kertomukset alueesta, sen luonnosta ja historiasta aina viikinkiajoista lähtien. Jokamiesmelontaretket sopivat hyvin myös perheille.

Valitse sinulle sopiva ajankohta ja ilmoittaudu sähköpostilla mukaan: julia.loukia(at)elamyksentaika.fi

Samasta osoitteesta saat myös lisätietoa. Retken hinta on 30€/aikuinen ja 15€/lapsi (alle 15-vuotiaat)