GPS-suunnistukset

Yhdysvaltain puolustusministeriön kehittämä paikantamisjärjestelmä GPS oli pitkään vain armeijan käytössä. Ronald Reagan vapautti paikannusjärjestelmän yksityisten käyttöön vuonna 1984, mutta siviilikäyttöön tarkoitettujen laitteiden paikannustarkkuus oli vain 100m.
Tämä johtui Yhdysvaltojen puolustusministeriön aiheuttamasta tahallisesta häirinnästä. Häirintä poistettiin 1. toukokuuta 2000 ja tarkkuus parantui noin metriin. Samaisena päivänä ensimmäinen ”aarre” kätkettiin ja sen koordinaatit laitettiin internetiin. Alkoi suursuosion saavuttanut geokätköily eli ”aarteiden” etsintä GPS- laitteen ja koordinaattien avulla.

GPS-Aarrejahti

Lähde selvittämään aarteen arvoitusta. Maastoon piilotetut vihjeet löytyvät GPS-paikantimien avulla ja sitten vain ratkomaan aarteen arvoitusta. Loksahtavatko palaset kohdilleen ratkaisten aarteen arvoituksen?
Onnea matkaan aarteenmetsästäjät!

GPS-Aarremysteeri voidaan järjestää Hotelli Rantapuiston Helsingissä tai Krapihovin ympäristössä Tuusulanjärven rantamaisemissa. 

Haltian Aarre GPS aarremysteeri

Nuuksion kansallispuiston kainaloon keväällä 2013 avattu Suomen luontokeskus Haltia on nähtävyys. Se esittelee kattavasti koko Suomen luontoa ja sen päänäyttelyssä on käytetty ennen näkemätöntä tekniikkaa. Itse rakennuskin on ainutlaatuinen: se on Suomen ainoa julkinen kokonaan puusta tehty rakennus.

Haltian aarre on ohjelma, joka hauskalla tavalla vie osallistujat metsään. Joukkueet matkaavat GPS-laitteiden avulla etsien haltian aarteen mysteerin ratkaisuun tarvittavia vihjeitä. Rastipisteet ja reitti kulkevat kauniiden Nuuksion maisemien läpi ja osa rasteista on sijoitettu luonnonnähtävyyksiin. Lopuksi joukkuuet saapuvat metsälaavulle, jossa nuotiokahvi odottaa seikkailijoita. Mysteerin ratkettua on aika istahtaa tulen ääreen nauttimaan kahvista ja leivonnaisista. Jos aikaa riittää, osallistujat voivat käydä läheisellä näköalapaikalla ihailemassa upeaa maisemaa Nuuksion Pitkäjärvelle. Ohjelmassa yhdistyvät reippailu, yhdessä tekeminen ja luonto, joten Haltian aarre sopii hyvin tyky-päivän ohjelmaksi. Haltian aarre sopii 6-50 hengen ryhmälle. Kysy GPS-ohjelmia myös isommalle ryhmälle!

Haltian aarre ohjelma toteutetaan Suomen luontokeskus Haltian ympäristössä. Hintaan sisältyy ohjelman lisäksi nokipannukahvit ja leivonnainen ryhmälle varatussa metsäkodassa. Ohjelman kesto noin 2,5 tuntia. Haltian aarre sopii hyvin koko päivän virkistyspäivän ohjelmaksi; näyttelyopastus ja ravintolapalvelut liitettävissä päivään. Metsäkodalle voi myös tilata kotalounaan!

GPS-rastijahti

GPS-rastijahdista ei menoa ja meininkiä puutu, kun joukkueet suuntaavat etsimään rastitehtäviä. Tehtävistä olisi suoriuduttava mahdollisimman hyvin annetun ajan puitteissa ja sitten rivakasti seuraaavalle pisteelle. Joukkueet törmäävät mitä erilaisimpiin tehtäviin, joissa tarvitaan yhteistyötä, härnätään hieman aivonystyröitä ja ratkotaan arvoituksia. Saattaapa luontotietämyksestäkin ja luovuudestakin olla apua.

Sopii reippaalle liikunnalliselle ryhmälle, kisahenkiselle ryhmälle.

Ulkolua ja aivonystyrä- hierontaa

Ulkoilua ja aivonystyrähierontaa – mobiiliseikkailun voi tehdä missä vain, milloin vain ja kuinka isolle ryhmälle vain. Paikalla ei ole väliä, kunhan olet ulkona. Mobiiliseikkailu pelataan omalla kännykällä, joten tämä on taatusti terveysturvallinen peli. Se sopii loistavasti etävirkistyspäiviin, nimittäin pelaajat voivat olla vaikka ympäri maailmaa!

Katso lisää! -->

 

Suositeltava ryhmäkoko GPS-ohjelmiin 4-50. Sopii normaalikuntoisille.