Sauvakävely

Sauvakävelyn juuret löytyvät Suomesta. Aluksi sauvoina käytettiin suksisauvoja, jotka olivat ”kesäsauvailuun” liian pitkät. Kun Mäntyharjulainen Exel Oyj alkoi valmistaa sauvakävelyyn kehitettyjä sauvoja, voidaan katsoa sauvakävelyn liikuntamuotona alkaneen.

Kymmenvuotisen olemassaolonsa aikana sauvakävelystä on kehittynyt Suomen suosituin liikuntamuoto. Vuonna 2006 tehdyssä tutkimuksessa kävi ilmi, että Suomessa harrastajia on jo 1,5 miljoonaa. Sauvakävelyn ehdottomia valtteja ovat helppous lähteä lenkille ja lajin soveltuvuus lähes kaikille.

Tehokkuusero sauvakävelyn ja tavallisen kävelyn välillä on olennainen: oikein sauvailevat kuluttavat kaloreita jopa 30 % enemmän kuin kävelijät ilman sauvoja. Kulutus on suoraan verrannollinen sauvojen tehokkaaseen käyttöön ja sauvakävelytekniikan osaamiseen.

Oikean sauvakävelytekniikan teille voi opettaa Suomen Ladun kouluttama sauvakävelyohjaaja. Ennen retkelle lähtöä lämmitämme lihaksemme verryttelyllä ja käymme läpi oikean sauvakävelytekniikan. Retken aikana opas vastaa mielellään kysymyksiin liittyen tekniikkaan tai vaikkapa välineisiin. Retken päätyttyä vielä hellimme lihaksia venyttelyillä.

Sopii hyvin työhyvinvointipäivän yhdeksi aktiviteetiksi

Gymstick -sauvakävelyretki

Elämyksen Taian sauvakävelysauvat ovat Gymstick-sauvakävelysauvat. Sauvohen sisään on piilotettu vastuskuminauhat, joihin tutustutaan sauvakävelyretken aikana. Vastuskuminauhojen avulla tehdään lihaskunto-osuus saaden sauvakävelyretkestä kokonaisvaltaisempi liikuntahetki. Retki aloitetaan tekniikkaopastuksella ja alkuverryttelyllä ja lopetetaan venyttelyihin.

Suositeltava ryhmäkoko 4-30 (pyydä tarjous isommalle ryhmälle), sopii peruskuntoisille.